Vyberte svou polohu

Asia/Pacific

Europe

North America

South America

Global

Společnost Mirka získává specialistu na robotiku Flexmill

11. prosince 2023

Společnost Mirka oznamuje akvizici 100 % akcií finské robotické společnosti Flexmill se sídlem v Nurmijärvi nedaleko Helsinek. Akvizice dává společnosti Mirka možnost nabízet kompletní řešení a integrační služby pro automatizované a robotizované povrchové úpravy.

 

Robotic sander AIROS for automated sanding.

„Vítáme společnost Flexmill ve skupině Mirka Group a jsme opravdu nadšeni z nových schopností, kterými nyní společnost Mirka disponuje. Specializované znalosti společnosti Flexmill v oblasti robotiky a automatizace a odborné znalosti společnosti Mirka v oblasti povrchových úprav a její dosah na globální trh otevírají spoustu nových příležitostí,“ prozrazuje generální ředitel společnosti Mirka Stefan Sjöberg.

Automatizace a robotizace pracných a opakujících se pracovních úkonů ve výrobě, jako je broušení, leštění nebo povrchová úprava, je přirozeným vývojem a silným trendem. Automatizace ruční práce a složitých procesů je však výzvou, kdy je také třeba kontrolovat a ověřovat práci během pracovního procesu pomocí měřicích systémů, které efektivně nahrazují také oči, ovládání a úsudek obsluhy.

Společnost Flexmill je specialistou na automatizované a robotizované aplikace povrchových úprav a zaměstnává přibližně dvacet robotických techniků a programátorů softwaru. Společnost Flexmill dodala stovky systémů více než sedmdesáti zákazníkům ve dvaceti zemích. Typické aplikace robotiky spadají do oblasti leteckého, automobilového, námořního a energetického průmyslu.

Přečtěte si tiskovou zprávu.

Další informace o automatizaci značky Mirka®